+EMOCIONES

+EMOCIONES
PASIÓN POR LAS ARTES

20160925

Eduard Fernández és Ovidi Montllor, 5 octubre


Auditori de la Mediterrània

Dimecres 5 d´octubre de 2016. 20.30 hores

Entrada gratuïta

“L'Ovidi: El making of  de la pel·lícula que mai es va fer”

Guió i direcció: Vicent Tamarit. Producció: Carles Miralles
Eduard Fernández, Rosana Pastor


Projecció de la pel·lícula, creada com un documental de ficció, que narra en valencià la vida d'Ovidi Montllor. La producció de Carles Miralles compta amb l'adreça de Vicent Tamarit, la interpretació de dos actors coneguts, Eduard Fernández -que acaba de rebre la "Concha de Plata" al Millor Actor al Festival de Cinema de Donostia- per ¨El hombre de las mil caras”-; Rosana Pastor i la participació d'una llarga llista d'intèrprets i persones properes a Ovidi Montllor com són les seues filles, Helena i Jana, els seus amics, entre els quals destaca l'artista alcoià, Antoni Miró, el guitarrista Toti Soler, convertit en inseparable d'Ovidi Montllor, acompanyant-li com ningú ho ha fet en els recitals.

Ovidi Montllor és un reconegut actor de teatre i de cinema, poeta i cantautor que es va convertir en una de les veus més respectades des del final del franquisme i durant la transició. Ovidi, que va morir prematurament en 1995 per un càncer d'esòfag als 53 anys a Barcelona, havia nascut a Alcoi i havia desenvolupat la seua carrera en els escenaris, en el cinema i en els estudis d'enregistrament deixant discos irrepetibles. La seua mort li ha immortalitzat amb un estil únic, convertit en un dels millors intèrprets i recitadores dels grans poetes com Vicent Andrés i Estellés o Salvador Espriu.


Producció impulsada per les productores Aire de Cinema, de Pego, i Diagonal, de Barcelona, ha comptat amb la col·laboració de Tv3 i diversos suports institucionals entre els quals figuren l'Ajuntament d'Alcoi, CulturArts de la Generalitat Valenciana, el Taller d'Audiovisual de la Universitat de València i a través de crowfunding, una campanya de captació de mecenatge, han participat més de 700 persones i diverses associacions aportant fons per a la producció de la pel·lícula, que després de la seua recent estrena està tenint gran acolliment en festivals internacionals de cinema.


No hay comentarios: