+EMOCIONES

+EMOCIONES
PASIÓN POR LAS ARTES

20221117

Celebrant 9 d´Octubre - Cultura i estrenes


Conciertos de música valenciana, estreno teatral, presentación de un libro lleno de historia y de detalles, exposiciones, danza valenciana... Todo para celebrar el 9 d´Octubre. 
Actos y actuaciones preparadas en La Nucía por la Concejalía de Cultura en diferentes espacios y escenarios.

Divendres 6 d´octubre 2023, 19.00 horas.

Sala Ponent. Auditori i Centre Cultural de La Nucia

Estrena. Primera presentació del llibre “Els noms dels pobles valencians. Origen i significat” d´Abel Soler.

Abel Soler és doctor en Història, per la Universitat de València, i doctor internacional en Filologia Catalana, per la Universitat d'Alacant.

“Els noms dels pobles valencians. Origen i significat” recull, en entrades o fitxes ordenades alfabèticament per comarques, inclosa la Marina Baixa, explicacions sobre 888 noms de caps de municipi (542) i poblets o pedanies (346) de tot el territori valencià.

Sala Llevant. Auditori i Centre Cultural de La Nucia

Exposició: “Carles Salvador i el seu temps

Amb el suport de la Fundació Carles Salvador de Benassal a Castelló i l´Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Carles Salvador (1893-1955) és un referent cultural valencià. Autor de la Gramática Valenciana, publicada l´any 1951, i signant de les Normes del 32. Mestre, poeta, escriptor, autor teatral i creador de textos variats. Dins del 130 aniversari del naixement de Carles Salvador s´ofereix aquest apropament a seua figura i la seua vida.

Dissabte 7 d´octubre 2023, 20.00 horas.

Teatre El Sindicat

Estrena del sainet en valencià “Pep i Marieta”

Autora: Antonia Arbona. Direcció: Sergio Sempere

Intèrprets: Sonia Montesinos, Tomás Becerra, SilviaYus, Domingo Úbeda, María José Tent, Vicente Llinares i Javier Santos.

Antonia Arbona, autora nuciera de diverses novel.les, explora ara el seu vessant còmic. Sergio Sempere, col.laborador de l´Auditori i Centre Cultural de la Nucia, dirigeix aquesta estrena teatral per a riure i viure amb afecte la història d´amor de Pep i Marieta, i els seus obstacles familiars que han de salvar per estar junts.

Sergio Sempere col.labora amb l´Auditori de La Nucia i la Regidoria de Cultura i ha dirigit i estrenat altres muntatges teatrals a l´Auditori: “La Barraca de Federico”, “La voz humana”, “Poeta en Nueva York”, “La casa de Bernarda Alba”, properament, el 31 d´octubre, “Don Juan Tenorio” i al Teatre El Sindicat ha estrenat: “La decisión de Travis”.

*Punt solidari i infomatiu de la Junta Local de la Nucia de la Asociación Española Contra el Cáncer.

Entrada gratuïta, amb invitacions a les taquilles de l´Auditori i la vesprada de l´actuació al Teatre Sindicat; limitada a l´aforament.

Diumenge 8 d´octubre 2023. 12.00 horas.

Societat Musical l´Illa de Benidorm. Director: Felipe Juan Lanuza.

Coral Unió Musical la Nucia. Director: Ramon Lorente.

Programa de música valenciana i també internacional adaptada per a aquestes formacions, Coral Unió Musical la Nucia, que cantarà en primer lloc, i Societat Musical l´Illa de Benidorm que tancarà el concert amb repertori de banda en el que s´inclou el pasdoble, del compositor i músic nucier Ximo Cano, titulat “Marcelino Catalá” dedicat a altre músic, ja retirat, de la Banda Unió Musical La Nucia.

Amb el suport de l´Institut Valencià de Cultura dintre de la XX Campanya de Concerts d´Intercanvis Musicals.

*Punt solidari i infomatiu de la Asociación de Familiares de Enfermos Mentales de la Marina Baixa.

Entrada gratuïta amb invitacions a les taquilles de l´Auditori la setmana del concert.

Dilluns 9 d´Octubre 2023. 12.00 horas.

Concert Celebració 9 d´Octubre

 Dia de la Comunitat Valenciana

 Banda Unió Musical La Nucia  Director: Ramón Lorente.

Amb la participació de l´Escola de Danses Tradicionals de La Nucia, dirigida per Alicia Gomis, i la veu solista de Gerard Tomàs López.

Programa de música valenciana.

Concert especial del 9 d´OctubreDia de la Comunitat Valenciana, que interpreta, com altres anys, la Banda Unió Musical la Nucia, amb un programa de música valenciana seleccionat pel director titular de la formació, Ramon Lorente, amb partitures d'autors valencians i la participació en vàries peçes musicals de l´Escola de Danses Tradicionals de La Nucia, vinculada a la Regidoria de Cultura i a l´Auditori, i la veu solista de Gerard Tomàs.

Amb l´estrena de la gravació professional de l´Himne de la Nucia feta a l´Auditori amb interpretació de la Banda Unió Musical la Nucia amb la veu del tenor Alberto Guardiola Ochando, autor de la música d´aquest himne que té lletra del cronista de la Nucia, Miguel Guardiola Fuster.

Entrada gratuïta amb invitacions a les taquilles de l´Auditori.

No hay comentarios: