+EMOCIONES

+EMOCIONES
PASIÓN POR LAS ARTES

20180102

Tast de Salobre de Joan-Lluís Moreno


Divendres, 2 de març de 2018, a les 20.00 hores.

Sala Ponent.
Auditori i Centre Cultural de la Mediterrània. La Nucia.

Presentació del llibre “Tast de salobre” de Joan-Lluís Moreno.

Premi Carmelina Sánchez-Cutillas, als Premis Altea de Literatura i Investigació convocats i atorgats per l´Ajuntament d´Altea i la Fundació Caixaltea.

Participen en l’acte de presentació: Joan Borja, Universitat d’Alacant; Maria Antònia Cano, filòloga; Joan-Lluís Moreno, autor i Pere Lloret, regidor de Cultura de La Nucia.

RESSENYA TAST DE SALOBRE

Vicent, un ancià en les acaballes de la vida, i Luz Marina, una jove colombiana que el cuida, són dos dels protagonistes de Tast de salobre. El tercer protagonista és el mar, omnipresent al llarg de tota l’obra. Els passejos i les converses de Vicent i Luz Marina ens permeten anar coneixent aspectes de la vida de tots dos: Vicent, patriarca d’una de les famílies més benestants de la ciutat i que manté una relació tortuosa amb un dels seus tres fills, la qual marcarà el decurs dels esdeveniments, conserva una ment lúcida, sarcàstica i sensible empresonada en un cos decrèpit i xacrós; Luz Marina, mare de dos fills a qui ha hagut de deixar al seu país per tal de buscar una vida més pròspera per a tots tres, conserva sota la pell les marques indelebles dels colps que ha rebut.

Dues persones, dues vides, dos mons que es necessiten mútuament.   

“Els ulls ametlats, inquiets i tendres de la jove es van trobar amb els ulls enfonsats, indefensos i resignats del vell. Fins i tot un mal observador s’hauria adonat que totes dues mirades demanaven ajut i companyia amb intensitats gairebé semblants." Tast de Salobre, Joan-Lluís Moreno.

No hay comentarios: